In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.

Στους ανακαινισμένους χώρους μου άρεσε ο συνδυασμός των επίπλων αλλά και των χρωμάτων.

H κα. Μάλαμα Χωριάτη εργάζεται στο Makedonia Palace από τις αρχές του 1995 στη θέση της υποδοχής στο εστιατόριο. Μέσα σε μερικές άκρως ενδιαφέρουσες γραμμές, μοιράζεται μαζί μας όλες τις ξεχωριστές στιγμές που έζησε και trivia που μόνο εκείνη ξέρει

Το Makedonia Palace είναι ξεχωριστό γιατί οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί είναι μια μεγάλη οικογένεια

Από το 1995 που εργάζεται στο ξενοδοχείο έχει την ίδια άποψη για το τι κάνει το Makedonia Palace μοναδικό: η αίσθηση ότι οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί καθώς και οι επισκέπτες είναι μια μεγάλη οικογένεια.


Η κα. Χωριάτη ήταν εκεί όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και έμεινε σε ένα από τα δωμάτιά του. Μάλιστα τη θεωρεί από τις σημαντικότερες συναντήσεις. Είδε από κοντά τον Τσάκι Τσαν όταν δείπνησε στο εστιατόριό, την Κατρίν Ντενέβ, τη Νάνα Μούσχουρη, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Νίκο Κούρκουλο, την Άλκηστις Πρωτοψάλτη αλλά και πολιτικούς, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Πούτιν και ο Έβερτ.

Ένα γεύμα στο Makedonia Palace θα αφήσει ικανοποιημένο και τον πιο δύσκολο πελάτη

Μας εκμυστηρεύεται πως η εμπειρία του φαγητού στο Makedonia Palace είναι θέμα των άριστης ποιότητας υλικών και του top chef που δοκιμάζει κάθε πιάτο για τη σωστή ισορροπία γεύσεων. Παράλληλα θεωρεί πως την εμπειρία του Makedonia Palace, πέρα από τη γαστρονομία, συμπληρώνει και η ευγένεια, το χαμόγελο και η διακριτικότητα του προσωπικού.

Αν ο Βαρδάρης σου κάνει το χατίρι, από τη βεράντα του εστιατορίου βλέπεις μέχρι και τον Όλυμπο

Ένα ευτράπελο που θυμάται είναι η παρακάτω ιστορία. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης στις 28 Οκτωβρίου όλοι οι πελάτες με δωμάτια από την μεριά της πόλης έχουν απίστευτη θέα προς το δρόμο. Όταν ο καιρός είναι καλός κάθονται στο μπαλκόνι και απολαμβάνουν το θέαμα. Όταν κάποτε χρειάστηκε να πάει κάποια παραγγελία σε ένα τέτοιο δωμάτιο, ενώ χτυπούσε δυνατά την πόρτα δεν άνοιγε κανείς. Ο θόρυβος των αρμάτων κάλυπτε μέχρι και το χτύπημα στην πόρτα. Όταν αργότερα πήρε τηλέφωνο για να της ανοίξουν, της ζήτησαν να αφήσει την παραγγελία έξω από το δωμάτιο γιατί περνούσαν οι ΛΟΚατζήδες και δεν ήθελαν να τους χάσουν.


Αποκαλύπτοντάς μας το αγαπημένο της σημείο στο ξενοδοχείο, μας δίνει και ένα σημείο μελλοντικής επίσκεψης: την τελευταία μαρμάρινη ροτόντα στη βεράντα του εστιατορίου. Μάλιστα αν ο Βαρδάρης κάνει τα δικά του μπορεί κανείς να δει μέχρι και τον Όλυμπο.

Στους ανακαινισμένους χώρους μου άρεσε ο συνδυασμός των επίπλων αλλά και των χρωμάτων

Από την ανακαίνιση ζητά έναν συνδυασμό παλιού με καινούργιο. Θα ήθελε το εστιατόριο να είναι φωτεινός χώρος με θέα τη θάλασσα και με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Θα ήθελε ο χώρος να προκαλεί μοναδικά συναισθήματα τόσο στους επισκέπτες όσο και στους εργαζομένους. Επίσης κρίνει απαραίτητη μια αλλαγή στο μενού του εστιατορίου.


Οι εντυπώσεις από τους μέχρι τώρα ανακαινισμένους χώρους είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Ο συνδυασμός των επίπλων αλλά και των χρωμάτων, το φως στους διαδρόμους, η νέα επίπλωση και τα νέα μπάνια πραγματικά την ενθουσίασαν.

Η ποιότητα εξυπηρέτησης, η ευγένεια και το χαμόγελο δεν χρειάζονται ανανέωση

Ό, τι αντιδράσεις έχει λάβει από πελάτες που έχουν ήδη μείνει σε ανακαινισμένα δωμάτια ήταν θετικές. Παρόλα αυτά, τα σημαντικότερα στοιχεία του ξενοδοχείου, κι αυτά που συνεπαίρνουν όλους τους επισκέπτες, η ποιότητα εξυπηρέτησης, η ευγένεια και το χαμόγελο δηλαδή, είναι παρόντα γιατί δε χρειάζονται ανανέωση!


Κλείνοντας μας εκμυστηρεύεται τι θα ήθελε να παραμείνει ίδιο και μετά την ανακαίνιση. Κι αυτό φυσικά είναι το ανθρώπινο δυναμικό που δίνει ζωή στο Makedonia Palace. Έχει περάσει από πολλές καλές και κακές στιγμές, προσωπικές ή μη αλλά πάντα παραμένει άψογο στην αντιμετώπιση του πελάτη, με χαμόγελο και ευγένεια.

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΜΑΡΙΑ

ΚΑΤΣΑΡΟΥ-ΒΑΦΕΙΑΔΗ

  • Lead Architect - MKV Design
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ